by
on
under
Permalink

Återuppväckandet av gamla serier.

7602702-movie-screen-countdown-in-old-retro-cinema

De senaste åren har man fått se många filmer som är en så kallad ”remake” av gamla filmer. King Kong, Jurassic World och Mad Max Fury Road är några av dessa filmer som skapats i syfte för att återuppväcka en gammal serie. Det är dock inte bara inom filmindustrin detta är ett fenomen. Spelindustrin ser gärna tillbaka till gamla succé serier med en glimt i ögat för att återuppväcka ett mycket älskat spel bara för att bygga ut den redan existerande sagan eller ge den ny luft i lungorna.

Det finns många anledningar till varför skaparna vill ge nytt liv till gamla serier, den mest uppenbara är att försöka få mer intäkter till företaget. Andra mindre uppenbara men oftast det som ligger i bakgrunden till de mer lyckade titlarna är att skaparna själv har en stor passion och kärlek för titeln.

Om man kollar på spel som är misslyckade är det svårt att enkelt sätta ord på varför en remake eller reboot är dålig. Däremot så har Screwattack redan gjort en video som går igenom 10 spel som är misslyckade remakes/reboots och varför, du kan se videon här nedan.

Ser man på motsatsen så har man några guld stjärnor som är en otrolig upplevelse. Roligt nog så har Screwattack en top 5 lista över reboots, du kan se den här.